Uitleg spelactiviteit

Giethoorn via het water ontdekken

Vanuit Giethoorn kregen we de vraag om een game te ontwikkelen waarbij de toeristen wanneer ze op het water zijn leuke feitjes en weetjes over het dorp krijgen. Er waren 3 uitdagingen bij het ontwikkelen van het spel

  1. De game moest vanuit het hele dorp gestart kunnen worden.
  2. De game moest geïntegreerd worden in het boekingssysteem die door de vele verhuurders gebruikt worden.
  3. De game moest meertalig zijn.

Na de mogelijkheden onderzocht te hebben is ervoor gekozen om een 50-tal punten te creëren waar men langs kan varen. Wanneer men binnen een radius van 30 meter van het punt komt komt er automatisch een vraag, puzzel, breinbreker of iets anders naar voren die men dan kan beantwoorden.

De 50 punten zijn zo geplaatst dat wanneer men start ze altijd binnen enkele minuten het eerste punt bereiken en vanuit daar verder varen. De meeste gasten huren een boot voor 2 uur, maar het kan ook zijn dat ze de boot voor de hele dag huren. We hebben de punten zo geplaatst dat de 75% van alle punten kan doen binnen de 2 uur, maar wil je hoger in de hall of fame komen dien je langer de boot te huren.

De game hebben we tevens in meerdere talen beschikbaar gemaakt. Zo is het spel nu volledig in het Nederlands en Engels en komt deze binnenkort ook beschikbaar in de Duitse taal.

Tevens is het spel volledig geïntegreerd in het boekingssysteem die de vele verhuurders in Giethoorn gebruiken. Wanneer een gast een bootje huurt bij één van de verhuurders krijgen ze de mogelijkheid om de game er direct bij te boeken.

 

Wat kan je verwachten

Een leuke interactieve puzzeltocht voor tijdens uw boottocht door Giethoorn. Kom alles te weten over Giethoorn! . Beantwoord samen vragen, opdrachten en puzzels over Giethoorn in de GameApp. Geschikt voor jong en oud. Voor deze interactieve tour heeft u per team (boot) 1 code nodig.

kenmerken

Doelgroep

Dit interactieve spel is gemaakt voor de vele toeristen die dagelijks naar Giethoorn komen. Terwijl ze genieten van de prachtige omgeving lossen ze ondertussen vragen, puzzels, breinbrekers op waarbij ze vele leuke feitjes over Giethoorn krijgen.

Interactief spel

Er wordt gebruik gemaakt van de speciale gameapp in combinatie met de elementen die je in de stad terug kan vinden. Door het spel in meerdere talen te maken kunnen we ook de internationale gasten bedienen.

Geen maandelijkse kosten

Aangezien u alleen betaald wanneer het spel gespeeld wordt zit u niet vast aan maandelijkse kosten.

Eigen inbreng

Bij elk spel dat we maken koppelen we een (lokaal) verhaal of thema. Hierdoor wordt het een uniek spel en kan je (indien gewenst) zelf de nodige inbreng eraan geven.

Hoe tof is het namelijk om je eigen vragen, puzzels of verhaallijn terug te zien in het spel…

Ben jij verhuurder van boten of iets anders wat je op het water kan doen en wil je een te gekke game zoals deze in je assortiment hebben?